Om Marina

Marina er en liten fiskelandsby 4 mil nord for Kroatias nest største by, Split og ligger midt på landets vakre kyststripe – Dalmatiakysten. I Marina finner du det meste; flotte strender, krystallklart vann, hyggelige restauranter, pittoreske smug og gamle flotte steinhus. Her finnes også flere matbutikker, og landsbyens slakter kan absolutt anbefales.

Trenger du en hårklipp anbefaler vi et besøk hos dyktige Maria, utdannet i Paris.

Innbyggerne flest i Marina er gjestfrie og vennlige. Du blir gjerne invitert inn for å smake på det lokale brennevinet – Slivovica.

Det er ingen store hoteller i landsbyen, men leiligheter og rom er tilgjengelig for leie. Marina byr også på mange turmuligheter, som spaserturer til en av de mange høyder som omringer landsbyen. På en av høydene finner du «Madam of Snow , en gammel kirke til ære for snøen som en gang falt over stedet. Her er en spektakulær utsikt over Marina og omegn. Langs havet finnes flere tilrettelagte stier. Trogir – en vakker middelalderby  ligger kun 15 kilometer unna.  Byen som har rundt 25.000 innbyggere er på UNESCOS verdensarvliste. 

Kroatia er regnet som et eldorado for seilere, og Marina har et stort antall seilbåter til utleie. Flere av landets kjente øyer som Hvar og Brać ligger innenfor rekkevidde. Øyene kan også nås med bilferjer eller hydrofoil fra Split.

I Marina kan man trekke seg tilbake til rolige omgivelser, samtidig som alle muligheter for fornøyelser ligger  noen steinkast unna. Her stopper også busser som tar deg rundt i hele landet fra nord til sør. Bussene er moderne og luftavkjølte og prisene rimelige. Har du lyst til å besøke hovedstaden Zagreb eller middelalderbyen Dubrovnik, sett deg på bussen i Marina og du er framme i løpet av noen timer.  Enjoy